De jurisprudentie op het gebied van de btw is constant in beweging. Vrijwel elke dag verandert er wel iets. Het kan dan ook raadzaam zijn voor jou en/of je collega’s die met de btw-heffing binnen jouw bedrijf of instelling te maken hebben, om je btw-kennis eens op te laten frissen. Een inhouse training is daar een goed middel voor: op je eigen kantoor een training over een of meer btw-gebieden. Een inhouse training is speciaal op maat gemaakt op de specifieke situatie van jouw bedrijf of instelling.

Inhouse training

Beuker BTW-advies beschikt over ruime ervaring op het gebied van de btw-advisering. Naast advisering, voer ik ook fiscale (quick) scans (factsheet 2016-8), due diligence onderzoeken (factsheet 2016-9) en (inhouse) trainingen uit.
Op fiscaal gebied worden er tal van veelal dure cursussen aangeboden. Het grootste nadeel van dergelijke cursussen is vaak dat ze erg algemeen zijn. Daarnaast worden ze meestal op een afzonderlijke locatie gegeven, zodat jij en/of je collega’s reistijd kwijt zijn en reiskosten moeten maken om de betreffende cursus te bezoeken.
Het grote voordeel van een inhouse training is dat deze gericht is op de specifieke situatie van jouw bedrijf of instelling. Dit betreft dan uiteraard de problematiek die er speelt, maar daarnaast ook de mate waarin er onduidelijkheid is op het betreffende terrein. Ook komen er bij inhouse trainingen vrijwel altijd praktijkcases aan de orde. Een bijkomend voordeel is dat de inhouse training bij jou op kantoor wordt gegeven, waardoor er reistijd en reiskosten worden bespaard. Het ‘op maat’-karakter en de besparing van reiskosten brengen vaak mee dat er meerdere medewerkers van een bedrijf of instelling mee kunnen doen aan de

training. Dit heeft in de regel een grote toegevoegde waarde omdat er vanuit meerdere disciplines en achtergronden een bijdrage wordt geleverd aan de discussies.

Btw quick scan

In de praktijk blijkt vaak dat een inhouse training een soort van btw quick scan oplevert. Juist omdat het eigen bedrijf of de eigen instelling centraal staat, bespreken de deelnemers de toegelichte fiscale regelgeving in relatie tot de gang van zaken in de eigen situatie. Naast de opgedane kennis, brengt de training in dat soort gevallen dan ook mee dat er veelal aandachts- en verbeterpunten worden gedetecteerd.

Keuze van de onderwerpen

In de meeste gevallen stel ik een aantal onderwerpen voor die in mijn beleving relevant zijn voor het betreffende bedrijf of de betreffende instelling. Vervolgens wordt onder de deelnemers meestal een inventarisatie gehouden naar (deel)terreinen waar men graag wat meer over wil weten. Op basis daarvan doe ik ten slotte een agendavoorstel. Ik vind het daarbij erg nuttig dat er ook een of meer praktijkcases aan de orde komen.

Wat kost een Inhouse training?

Het geven van een inhouse training is maatwerk. Daarom doe ik je daarvoor graag een prijsopgave op maat toekomen. Beuker BTW-advies heeft veel ervaring in het geven van inhouse trainingen. Neem gerust contact met me op als je vragen hierover hebt of overweegt mij een training aan jouw bedrijf of instelling te laten verzorgen.

Contact
Beuker BTW-advies

Geert Beuker
06-11 7707 09

geert@beukerbtw-advies.nl
www.beukerbtw-advies.nl

Share This